Знамениті тварини світу в Антарктиді: тюлені, імператорські пінгвіни, морські слони

Антарктида схожа на інші материки. Це одна з найхолодніших куточків світу, де температура буває надзвичайно низькою. Повітря тут дуже сухий, холодний? і, крім пінгвінів і тюленів, інших наземних звірів на цій території практично неможливо побачити. На островах можна зустріти кілька різновидів хробаків, метеликів без крил (нелітаючих) і раків. З птахів найбільш відомими вважаються сивка і коник.

Тваринний світ Антарктиди

Влітку сюди прилітають ті птахи:

  • альбатроси;
  • чайки;
  • буревісники і інші.

Всі інші мешканці Антарктиди живуть в океані. Ця місцевість відрізняється великою кількістю хижаків, які, незважаючи на сніжні покриви, відмінно виживають, полюють і дістають собі їжу. Тут живуть різні ссавці, браконьєрів на території практично не існує, і ті, хто тут живуть, є давніми, а не новими жителями. Тюлені – це хижі тварини з сімейства ластоногих. Товстий шар жиру допомагає їм витримувати люті морози цього краю. У водних просторах Антарктиди мешкають багато видів тюленів:

  1. Уеделла;
  2. роса;
  3. крабоед;
  4. південний морський слон.

тюлень Уеделла

Одним з жителів цього льодовикового континенту є тюлень Уеделла. Джеймс Уеделла – командир промислової експедиції, а також житель цього континенту, в честь якого було названо цю тварину. Цей звір має дуже приємне усміхнене обличчя, але він не настільки привабливий своїми розкосими котячими очима і посмішкою, як сильними криками, які він видає з дна моря в шлюбний період.

Самки і самці бувають одного розміру і, звичайно ж, є тим видом тюленів, які можуть народити відразу двох. З’являються на світло їх зародки вже через три тижні і через півтора місяці важать сто кілограмів. Народжуються цуценята на узбережжі, мати незадовго до пологів виходить на берег і після народження до кінця лактаційного періоду залишається з знову з’явилися щеням на березі, але після завершення годування молоком самка відпускає свого зародка на самостійне життя.

Цей вид ссавців через брак повітря прогризає льодовики, у них зуби втрачають гостроту і ламаються. Таким чином, тварини втрачають можливість нормально є і мають тривалість життя не більше двадцяти років. Море стає їх самим надійним місцем постійного проживання, тюлені виставляють тільки свої ніздрі з води. Хочеться відзначити, що, не дивлячись на цей факт, тюлені Уеделла сушу не люблять, їх ворогами стають морські леопарди, які їх застають і вбивають на самому дні.

Схоже, що на березі тюлені бачать набагато гірше, ніж під водою, дуже доброзичливі з людьми, яких зустрічають, а також з тваринами, що мешкають з ними по сусідству. Людей помічають в разі дуже близького спілкування, лягають на землю і вітають людей, як би кажучи “салют”. Взимку на поверхню льоду не виходять, що пов’язано з лютими морозами, які панують в цьому районі. Тюлені між собою розмовляють, хрюкаючи і дзявкаючи.

тюлень росса

Росса з сімейства ссавців і є одним зі справжніх тюленів. Названий він на честь американського дослідника Росса. За розміром він з сімейства найдрібніших антарктичних тюленів. Їх тіло по довжині досягає двометрового розміру. Ці тварини мають велику кількість жиру і ховають свою голову в цей товстий шар жиру, щоб зуміти захистити себе від сильних морозів. Тюлені є дуже хорошими нирцями і плавають на високих швидкостях і полюють за дрібними рибами. Живе цей вид тюленів, як і попередній, близько двадцяти років.

Вони не живуть групами, а, навпаки, вважають за краще жити в поодинці. Він є товстим і схожим на бочонок, живе в таких місцях, які недоступні для людей. Цей хижак співає мелодійно. Його мова незрозуміла для багатьох, але добре знайомий його родичам. Любить є восьминогів і інших ссавців.

Тюлень-крабоед

Крабоед – один з найпоширеніших видів в світі і відноситься до сімейства справжніх тюленів. Вони стрункі, морди у них трохи витягнуті і худі. За кольором вони коричневі, але після линьки приймають кремово-білий колір. Крабоїди в чотири рази перевищують вагу всіх інших тюленів. Хоча в назві є слово краб, але в своїй їжі вони їх зовсім не вживають, ці тварини Антарктиди схильні є риб.

Дитинчата їх народжуються восени і до кінця годування молоком вага їх сягає до 110 кілограмів. Самець під час годування цуценя сидить на поверхні льоду і не дозволяє підходити до самки до кінця годування. Годують їх дві або три тижні, у вазі вони додають по чотири кіло в день. Тюлені стрибають з крижин дуже спритно і добре пірнають у воду. Вчені припускають, що ця спритність у них пов’язана з тим, що крабоїди оберігають себе від нападників на них хижаків. Виношують своїх дітей близько дев’яти місяців.

Вмирають і живуть на дні океану, як і попередні хижаки, близько двадцяти років.

морський слон

Існує два види морських слонів: північний і південний. Північний відрізняється від південного більш вузьким і південним хоботом. Через велику кількість мисливців в один час північний тип мало не зник з лиця землі. Заборона промислової на даній території допоміг відновити число цих слонів. Південний сорт теж піддався сильному промислу: їх безжально вбивали. Але зараз вони перебувають під охороною.

Морські слони в силу наявності відростка, схожого на хобот слона, який починає рости у них до восьми років життя, отримали своє ім’я. Тіло у них товсте, голова маленька в порівнянні з тілом, мають ласти замість кінцівок. Живуть на суші, але через огрядності свого тіла дуже важко пересуваються і вважають за краще більше спати. Сплять вони дуже міцно і під час сну видають сильні хропіння. Сплять під сонцем і не люблять, коли їх будять. У разі спроби підняття їх зі сну вони можуть сильно штовхнути або вдарити каменем.

Цей вид хижака більшу частину свого життя проводить у воді і виходить на сушу тільки для спарювання. В цей час збираються групами, а весь інший час вважають за краще жити на самоті. Морські слони через важкість своєї ваги за здобиччю їжі можуть пірнути на глибину 1400 метрів і залишаються під водою досить довго. Їдять рибу, в шлунку мають гайки для перетравлення. Мають товсту шкіру і коротку шерсть. Самки і самці цього виду сильно відрізняються за розмірами і є найбільшими серед ластоногих і серед тюленів. Цей вид тварин народжують по одному дитинчаті.

Описавши деякі факти з життя ластоногих, ми в змозі зробити такі висновки: незважаючи на відчутні відмінності в розмірах, живуть все однаковими правилами для життя. Складені все однаково, за винятком морського слона, у якого головка менша тулуба.

Ластоногие проводять якийсь проміжок свого часу на суші, але, по суті, вони морські, тому що харчуються в воді. Саме там слони знаходять для їжі:

  • риб;
  • молюсків;
  • рачків.

Всі морські слони більше пристосовані до життя у воді, ніж на суші, є відмінними плавцями, пливуть, як правило, передніми кінцівками. Самим сухопутним серед всіх є тюлень-крабоед, який виходить на крижину і любить сидіти на ній. Він так спритно рухається по льоду, що його не кожен зміг би зловити. Цей різновид відчуває себе на суші впевнено, тому що сюди часто підходять косатки.

Тварини цього ряду мають поганий зір, тому що проводять більшу частину свого життя в море, нюх у них гарне завдяки Вібриси, яким володіють всі ластоногие.

пінгвіни

Пінгвіни – порода птахів, що проживає на території Антарктиди. Це найпоширеніші і популярні з усіх літаючих, які проживають на території Антарктиди. Пінгвіни, як і інші земні, що мешкають на льодовиках, дістають свою їжу у воді, прекрасно пірнають до самих глибин і їдять дрібну рибу і криль.

Розглянемо і порівняємо імператорських пінгвінів і Адель.

Аделі – це різновид, у якій як спина, так і голова і шия чорного кольору. Розмножуються на суші, а весь інший час проводять у воді. Самці готують місця для спарювання, після чого самки висиджують свої яйця. В період висиджування самки не їдять і втрачають половину ваги.

імператорські пінгвіни

Найбільшими за розміром є імператорські. Цей вид пінгвінів дуже незграбний в рухах і зберігає рівновагу за допомогою їх ласт – крил. Пересуватися по суші допомагають їх лапи.

Зате у воді вони відмінні нирці і знаходять собі прожиток дуже спритно. На суші можна зустріти їх на прогулянці в поодинці, але частіше за все парами. Побачивши на березі ви можете порівняти їх з людьми, що гуляють і обговорюють дуже важливі питання. Літо проводять в морі, а взимку обзаводяться потомством.

Імператорські пінгвіни при виборі пари є однолюбами і серед великої кількості самок самці криками підходять і вибирають собі пару, але після вибору ніколи їх не змінюють. Яйця спочатку висиджують самці, а після – вже самки. Імператорські самки, як і Аделі, під час годування самі не їдять і теж втрачають масу ваги.

Від переважної більшості птахів вони відрізняються тим, що при ходьбі тримають свою поставу дуже рівно і здаються важливими і добре одягненими людьми. Ходять повільно, незграбно і, що дивно, дуже плавно літають над водою.

Пінгвіни відносяться до групи тих тварин, у яких життя піддається весь час загрозу через більш ніж достатньо кількості ворогів. Ними є в першу чергу люди, які часто їх знищують, і деякі хижаки по типу буревісника. Зародки часто гинуть через недостатню кількість їжі.

Пінгвіни – розумні тварини, з короткими ногами, дуже довгою шиєю, мають пір’я з лускою. Дзьоб у них великий, а голова досить маленька.

Пінгвіни знаходяться на стадії вимирання, їх популяція різко знизилася у зв’язку з таненням льодів, тому що їх місця проживання знищуються, а ресурси харчування стають все менше і менше.

Антарктида – край вічного холоду, морозів, сильного вітру, льоду і снігу. І істоти, що живуть на її території, дуже незвичайні через суворих кліматичних умов.

В Антарктиді люди не проживають постійно, за статусом вона не відноситься ні до якого державі. Вчені з усіх боків світу з’їжджаються сюда для досліджень, і тільки в цьому випадку безмовність материка порушується. Вона є найхолоднішим куточком світу і материком Землі, на ній зафіксовано найнижчу температуру.

Ця частина світу є місцем виживання. Тварини Антарктиди дуже сильні і грізні, але незважаючи на це жити тут – означає боротися і виживати. Проживають тут хижаки ведуть запеклі бої зі своїми ворогами, але в своїх місцях проживання вони доброзичливі і дуже турботливі. Ця місцевість служить місцем для існування багатьох тварин. Вона чудова і прекрасна, не дивлячись на всі труднощі умов для життя.

Ссылка на основную публикацию