Де живе скунс: де живе смугастий скунс будинку або на природі?

Скунс у багатьох асоціюється з твариною, яка неприємно пахне. З цієї причини його бачать досить рідко. Єдиним винятком може стати зоопарк, де його представляють, як симпатичного і нешкідливого звірка. Скунс відноситься до сімейства ссавців (загін хижаків). Його можна дізнатися по окрасу – чорне тіло з продовгуватими білими смугами. Але в ряді випадків можна зустріти свіноносих скунсів і плямистих. Відмітна риса тваринного – взбризгіваніем пахучого, їдкого секрету.

Де живе скунс: середовище проживання і де мешкає?

Рідним континентом скунса є Північна Америка, але його можна зустріти і на материку. Смугастий звірок можна жити в різній місцевості.

  • Його можна зустріти в лісовому масиві.
  • Він пристосований до проживання на луговий місцевості.
  • Найбільше віддає перевагу жити в скелях або в чагарниках на березі.

Скунс – це тварина, яка мешкає сам по собі. Активізація його припадає на нічний час.

Де мешкає смугастий скунс і як живе?

Незважаючи на те, що американський полосатик відноситься до ссавців, він є мисливцем і хижаком. Активність його доводиться з настанням сутінків, в нічному час. Він харчується виняткове різноманітними комахами.

Але, якщо він побачить пташеня, рибу або гризуна, то він їх обов’язково зловить і з’їсть. Він досить часто розоряє пташині гнізда і з’їдає яйця. Якщо в окрузі не виявиться ніякої живності, то він може харчуватися падаллю. Крім цього, він не відмовляється від рослинної їжі. Він вважає за краще їсти фрукти, ягоди. Може з’їсти зерна, овочі і листя соковитих дерев.

Смугастий скунс: зовнішній вигляд

Смугастий скунс володіє невеликими розмірами тіла. У довжину його тіло може досягати сорока сантиметрів. При цьому хвіст тварини має такий же розмір, як і все його тулуб. Він є пухнастим звіром. Важить хижак до трьох кілограм. Як правило, самець виглядає трохи більше, ніж самка.

Звірятко має короткі лапи, але витягнуту морду. Відрізнити скунса від інших схожих пухнастиків можна по довгому хвосту. Живе скунс як в Америці, так і на материку не більше трьох років. Але дожити до цього віку він, може тільки за умов нормального існування та переважання в окрузі їжі.

Всі тварини знають, що підходити до нього небезпечно. Адже основна захисна реакція – це взбризгіваніе пахучої рідини. Їжу звірок видобуває завдяки переднім лапам. Допомагає йому в цьому криві кігті. Лапи він часто застосовує для риття нори. Задні лапи скунса коротші. Хутро тварини має помірну жорсткість. Має він чорно-біле забарвлення. Смуги його просуваються по всьому тілу. На морді тварини є невелика смужка. Вона простягається від вух до носа.

Вуха у звірків невеликого розміру і трохи округлені. Хвіст так само смугастий, як і тулуб. Бачить звірок слабенько, але якщо поспостерігати за ним можна подумати, що він ледачий або занадто боїться води.

Як вже зазначалося раніше, звірята можуть харчуватися рибою. Це свідчить про те, що тварина не боїться води. Навіть більше, того ссавець є відмінним плавцем.

Смугастий скунс: захист від загрози, розмноження і виховання молодняка

Скунс, відноситься до тих тварин, які не становлять загрози. Крім цього, вони намагаються обходити цього маленького пухнастиків стороною. В іншому випадку тварині не уникнути зіткнення з їдкою неприємною рідиною, яку він випустить в разі небезпеки. Під хвостиком тваринного є спеціальні залози, які виділяють ту саму рідину.

Людина так само, як і інші тварини повинен побоюватися звірка. Пухнасті звірята вистрілюють смердюче речовина на відстані п’яти метрів. При попаданні рідини на тіло або очі відбувається реакція організму у вигляді болю і сильного печіння. Рідина не позбавляє людину зору, але, на жаль, надає багато незручностей.

У зимовий час звірятко, впадає в сплячку. Цей період припадає на початок грудня. Задовго до зими, скунс посилено харчується і тим самим накопичує багато підшкірного жиру. Прокидається тварина на початку березня.

Скунс – це самотнє тварина. те ж саме відбувається з розмноженням. Після того як самець запліднити самку, він не бере ніякої участь в подальшому розвиток подій. Самка для своїх дитинчат риє нору і облаштовує житло. У разі, якщо вона знайде поблизу чуже житло вона не погребує зупинитися в ньому. Для того, щоб дитинчат було комфортно вона робить настил з листя, гілок і навіть сміття.

Самка виношує дітей до шестиденного терміну. Для того, щоб забезпечити малюків їжею, вона до цього часу намагається в норі зробити запаси. Малюки народжуються в кількості до шести особин. Вони в цей момент беззахисні. Досить часто багато хто не доживають до покладеного терміну. Під час відсутності матері, хижаки, такі як куниця можуть в будь-який момент розорити нору і з’їсти малюків.

Малюки народжуються сліпими. Відкривають очі вони у віці двох тижнів. Рівно через місяць вони будуть здатні захистити себе. А до цього часу вони живуть в норах. Мати вигодовує своїх малюків грудним молоком протягом півроку. До цього віку, вони вибираються з нір і знайомляться з навколишнім середовищем.

Де живе скунс ще?

У наш час багато людей готові обзавестися цікавим, екзотичним тваринам скунсом. Тварина не тільки живе на материку, але і він ще може проживати в квартирі поруч з людиною. Одомашнений скунс- це тварина з дикої природи, якому видалили Параанальниє залози. Видаляють їх у віці три місяці і при цьому тварина не страждає. З цього моменту тварина сміливо можна віднести до підряду псовиді.

І дійсно він починає нагадувати звичайну собаку, яку можна навчити до вигулу, привчити до лотка і навіть почати дресирувати. Одомашнені тварини відрізняють кмітливістю і можуть відгукуватися на кличку. Незважаючи на те, що людина зробила з дикого тваринного домашнє, агресію хижак здатний виявляти. Небезпечний він в шлюбний період, навесні. До основних характеристик смугастого скунса варто віднести.

  • Розмір тіла – до сорока сантиметрів у довжину.
  • Розмір хвоста – до тридцяти сантиметрів у довжину.
  • Вага становить до п’яти кілограм.
  • Забарвлення буває часто чорним з різними смугами.
  • Живе тварина в домашніх умовах протягом п’яти років.
Ссылка на основную публикацию